fadeInDown

Buro Haug

eigenaar
Buro Haug is een onderdeel van Artistic Vice en is opgericht in 2007 door Marcel Haug. Marcel is afgestudeerd ingenieur werktuigbouwkunde en is in die sector exact een week werkzaam geweest. Hij concludeerde namelijk al snel dat zijn passie ook zijn vak moest worden. En die passie is comedy & muziek.

Marcel begon in 1994 als muziekprogrammeur in De Eland in Delft en kwam via De Vlerk terecht bij Nighttown in Rotterdam. Daar ontmoette hij Tijl Beckand; iemand die net zoveel van muziek houdt als Marcel en hem tegelijkertijd introduceerde in de wereld van de comedy. Het werd een tweede passie: na een jaar lang bij Mojo samengewerkt te hebben met Tijl, trad Marcel in dienst bij tv-producent Men At Work. Daar maakte hij vanaf 2000 The Comedy Factory, erkend als het programma dat stand-up in Nederland bekend maakte bij een groot publiek. Ook was Marcel betrokken bij de befaamde tv-show Raymann Is Laat, waarvoor hij in de loop der jaren ruim 200 muzikanten en ruim 400 (!) comedians heeft geboekt.

Marcel is de man die Amy Winehouse als eerste naar Nederland haalde (voor een optreden in Raymann Is Laat) en werkte daarnaast met grootheden als Kanye West, Zach Galifianakis, Kevin Hart, Jimmy Carr, Doug Stanhope en vele anderen. Daarnaast is Marcel een bekende in het festivalcircuit: hij boekte artiesten voor Lowlands, is een van de oprichters van Into The Great Wide Open, verzorgt sinds 2008 de muzikale en comedy-programmering van Oerol en startte in 2014 met het International Comedy Festival Rotterdam, het grootste comedyfestival van de Benelux. Zie hier voor meer info.

In 2013 en 2014 was Marcel o.a. jury voorzitter van Cameretten en Culture Comedy Award. Sinds 2014 is hij initiatiefnemer en artistiek directeur van het International Comedy Festival Rotterdam (ICFR). Met Artistic Vice heeft Marcel een impressariaat opgezet dat zich richt op de gehele culturele sector. Hierin zet hij, met zijn medewerkers, deze werkzaamheden voort. Artistic Vice programmeert muziek en comedy voor festivals, clubs en televisie en levert maatwerk voor bedrijven die op zoek zijn naar de juiste artiest op de juiste plek. Met ervaring, kennis en natuurlijk de passie die Marcel kenmerkt.