• 44541321_2155080698049994_3206971995962998784_o

Wouter Meijs

stand-up comedian
Wouter Meijs groeit op Terschelling op en verlaat het eiland op zijn 18e om in Utrecht Natuurkunde te gaan studeren. Deze studie maakt hij niet af omdat hij veel liever op zijn fiets zit. Als gepassioneerd wielrenner rijdt hij wedstrijden bij de elite amateurs en vreet hij veel pasta en kilometers in onder andere Italië, Spanje en Australië.

In 2003 besluit hij het op de fiets iets rustiger aan te doen en begint hij met acteeropleiding de Trap in Amsterdam. Een jaar later bezoekt hij voor het eerst een open podium waar hij ontdekt dat stand-up comedy haast even leuk is als fietsen en ook een blijkbaar aangeboren talent. Hij besluit deze nieuwe ambitie te volgen doet op 15 juni 2005 auditie bij Comedytrain. Sindsdien staat hij zeer regelmatig in Toomler, reist met de rest van de jonge garde door Nederland met de Cafétour en staat meerdere malen in het voorprogramma van de Jazzshow van Hans Teeuwen in Panama.

Wouter heeft inmiddels zijn horizon verder verbreed en speelt regelmatig op verschillende stand-up podia in Engeland na een aantal jaar hier ook gewoond te hebben.

Inmiddels is hij weer terug in Nederland en zal vanuit hier weer veel te zien zijn.

UK info: "Some of the biggest laughs of the night, unique light-hearted observational comedy" - the Sentinel
"Goofy and excellent" - Bath Chronicle
"Wonderfully twisted" - Spoonfed London
"Side-splittingly funny, his take-off of the "worst of British" is right on the money, excellent entertainment" - Canarian Weekly

Wouter Meijs is performing at comedyclubs all over the UK and Europe, honing his unique observational style to all kinds of different audiences. He"s quite tall, likes cycling to gigs and his name is pronounced Wow-ter Mice Doing 20s for: Up the Creek, Glee Club, Jongleurs, Comedycafé, Mirthcontrol, the Stand, etc

Competitions:
Runner-up Lastminute comedian of the year 2011
Runner-up Worldseries Manchester 2011
Winner Dirty Dozen Yeovil 2012

Downloads

Download hier een biografie en diverse persfoto's.

Speellijst

di 19 feb '19
Haagse Spot