fadeInDown

Jennifer Evenhuis

caberatier, presentator, actrice
Jennifer Evenhuis is actrice en cabaretière. Zij studeerde af aan de Theaterkade en speelde o.a bij 'de Bloeiende Maagden', op ‘De Parade’ en bij stand-up comedy gezelschap Comedytrain. Ze behaalde in 2007 de finale van de Culture Comedy Award en in 2009 de finale van cabaretwedstrijd Cameretten.

"Jennifer Evenhuis is bijzonder en grappig, en bijzonder grappig. Denk aan John Cleese als hij een vrouw zou zijn en hij meer van zijn agressie zou bedekken met een glimlach." — Paulien Cornelisse

Jennifer groeit op in een gezin met bèta ingestelde wiskundelievende gezinsleden en niets lijkt dan ook logischer dan dat zij na haar studie bij een groot IT bedrijf gaat werken. Zo eentje met een lease-auto enzo. Dus dat doet ze. Om na 2 jaar radicaal het roer om te gooien, een theateropleiding te gaan volgen en weer rond de armoedegrens te gaan leven. De carrièreswitch blijkt blijvend. Jennifer loopt stage bij de Bloeiende Maagden en maakt haar eerste solo “Schildpaddenpoep”. Daarna speelt ze bij Comedytrain, staat in de finale van de Culture Comedy Award 2007 en behaalt met “Hoe moeilijk kan het zijn?” eind 2009 de finale van cabaretfestival Cameretten.

"Voor alle mensen die haar nog nooit hebben gezien is Jennifer Evenhuis de allergrappigste vrouw die er is in Nederland!" — Lebbis

Haar eerste avondvullende programma “Hoe moeilijk kan het zijn?” gaat over hoe moeilijk mensen het zichzelf maken, in een maatschappij die vol zit met keuzes en mensen die alles tegelijk willen. Hilarische typetjes, poëtische conferences, een lekker liedje en dat alles met een vrij absurde kijk op het leven.

"Jennifer Evenhuis is knettergek. Of toch niet?" — Micha Wertheim

Als actrice is Jennifer te zien in de nieuwe serie 'Van God Los' en de door Theo Maassen geregisseerde film 'Billy'.
Tevens kan je haar zien in meerdere commercials.

Downloads

Download hier een biografie en diverse persfoto's.

Speellijst

Boekingsformulier