• Berit Companjen kleur web
  • Berit Companjen staand zw:wt web kopie

Berit Companjen

stand-up comedian, mc, presentatrice
Ze is misschien niet zo groot, maar haar liefde voor stand-up comedy gelukkig wel! Comédienne Berit Companjen staat bekend om haar scherpe observaties en haar uitnodigende persoonlijkheid. De oud-finaliste van het prestigieuze Culture Comedy Award geeft een show weg met herkenbare situaties.

Berit Companjen werd geboren op 1981 in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag maar woont thans in Leiden. In de jaren die volgden sprak haar moeder vaak de woorden: ‘ik wist het toen al, dit kind wordt anders’!

Deze theatermaakster van 1.52m. deed met haar eerste voorstelling : “In godsnaam!”mee aan het Groninger Studenten Cabaretfestival, won niet maar stond wel in de finale. Daarna volgde ‘Plan de Companjen’ en momenteel toert ze door het land met haar show ‘Genoeg is niet genoeg’. Ze speelt daarnaast met collegae comedians in cabarestafette & finalistentour van The Culture Comedy Award. Ook is ze actief als stand-up comédienne in tal van landelijk comedyshows zoals WILLEM’s Comedyshow, Comedy Kitchen en speelt ze voor het Utrechtse Comedy Huis. Naast haar comedy en cabaret kom je Berit ook vaak tegen als presentator van diverse evenementen. De ene keer op The Shopping Night Den Haag, de andere keer als ceremoniemeester tijdens de Randstand boekingsdagen. Ze is een fantastische host die de interactie met het publiek niet schuwt.

Juryrapport Culture Comedy Award
Berit heeft duidelijk vertrouwen in haar materiaal. Ze staat zelfverzekerd en met flair op het podium. De jury denkt dat Berit het talent heeft om de zaal volledig in te pakken, maar menen dat er nog iets te winnen valt als het gaat om spontane interactie met de zaal. De opbouw in Berit’s datingverhaal is erg sterk, alhoewel de timing zelfs nog iets scherper kan. Berit buit haar vrouw-zijn op een originele manier uit, op een wijze die we niet vaak zien. De wijze waarop Berit op de bühne staat, verraadt de eerder opgedane ervaring in theaterland. Ondanks deze routine, miste Berit in de halve finale DE kans om één van de toeschouwers verbaal te corrigeren op een wijze die de jury graag had gezien en waar zij Berit zeer zeker toe in staat acht. De jury hoopt van harte dat Berit zich middels deze finale en de daaraan gekoppelde finalistentour, weer volop in de kijker speelt bij comedypubliek en theater mensen. Om vervolgens binnen afzienbare tijd weer vaker en avondvullend in de Nederlandse of Vlaamse theaters op te duiken. Met dat traject wen de jury Berit veel succes.

Juryrapport Cameretten
Berit speelt een energiek programma en gaat op een hele makkelijke manier met de zaal om. Ze toont hierbij aan over een bijzonder improvisatietalent te beschikken. Ze is adrem in haar antwoorden en geeft daardoor blijk van een soepele geest. Jammer genoeg haalt de constante publieksinteractie wel de vaart uit het programma. Berit heeft een grappige motoriek en neemt zichzelf op een prettige manier op de hak. De date met de lange man zie je voor je, wat getuigt van een groot beeldend vermogen.

Berit was finalist van Humo’s Comedy Cup in 2017 en toerde daarmee door België. Naast vele optreden in clubs en theaters staat ze op diverse festivals als Paaspop en Lowlands (2017).

In december 2017 maakte Berit haar debuut bij VPRO's Hehobros.Downloads

Download hier een biografie en diverse persfoto's.

Speellijst

vr 14 dec '18
Den Haag
Scheveningen Pier
Tasty Comedy | MC Berit Companjen
zo 16 dec '18
Dat verzin je niet !! | Try-out Companjen & Co
do 20 dec '18
Den Haag
Scheveningen Pier
Tasty Comedy | MC Berit Companjen
vr 21 dec '18
Den Haag
Scheveningen Pier
Tasty Comedy | MC Berit Companjen
vr 28 dec '18
Den Haag
Scheveningen Pier
Tasty Comedy | MC Berit Companjen
vr 18 jan '19
Nieuw-Vennep
Van Zantenhal
Comedy Parade
vr 25 jan '19
Eindhoven
Het Ketelhuis
Boiler Room Comedy show | MC Berit Companjen
do 31 jan '19
Alkmaar
Victorie
Comedy Victorie | MC Berit Companjen
do 14 feb '19
Pep
di 19 feb '19
Breda
Mezz
Chasse Comedy Club | MC Berit Companjen +++SOLD OUT
za 2 mrt '19
Delft
Theater de Veste
Nacht van het Cabaret
vr 8 mrt '19
Utrecht
Tivoli Vredenburg
UICF
do 18 apr '19
Zwolle
Hedon
Comedy Hedon
do 9 mei '19
Pep