• Berit Companjen kleur web
  • Berit Companjen staand zw:wt web kopie

Berit Companjen

comedian, mc, presentatrice
Ze is misschien niet zo groot, maar haar liefde voor stand-up comedy gelukkig wel! Comédienne Berit Companjen staat bekend om haar scherpe observaties en haar uitnodigende persoonlijkheid. De oud-finaliste van het prestigieuze Culture Comedy Award geeft een show weg met herkenbare situaties.

Berit Companjen werd geboren op 1981 in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag maar woont thans in Leiden. In de jaren die volgden sprak haar moeder vaak de woorden: ‘ik wist het toen al, dit kind wordt anders’!

Deze theatermaakster van 1.52m. deed met haar eerste voorstelling : “In godsnaam!”mee aan het Groninger Studenten Cabaretfestival, won niet maar stond wel in de finale. Daarna volgde ‘Plan de Companjen’ en momenteel toert ze door het land met haar show ‘Genoeg is niet genoeg’. Ze speelt daarnaast met collegae comedians in cabarestafette & finalistentour van The Culture Comedy Award. Ook is ze actief als stand-up comédienne in tal van landelijk comedyshows zoals WILLEM’s Comedyshow, Comedy Kitchen en speelt ze voor het Utrechtse Comedy Huis. Naast haar comedy en cabaret kom je Berit ook vaak tegen als presentator van diverse evenementen. De ene keer op The Shopping Night Den Haag, de andere keer als ceremoniemeester tijdens de Randstand boekingsdagen. Ze is een fantastische host die de interactie met het publiek niet schuwt.

Juryrapport Culture Comedy Award
Berit heeft duidelijk vertrouwen in haar materiaal. Ze staat zelfverzekerd en met flair op het podium. De jury denkt dat Berit het talent heeft om de zaal volledig in te pakken, maar menen dat er nog iets te winnen valt als het gaat om spontane interactie met de zaal. De opbouw in Berit’s datingverhaal is erg sterk, alhoewel de timing zelfs nog iets scherper kan. Berit buit haar vrouw-zijn op een originele manier uit, op een wijze die we niet vaak zien. De wijze waarop Berit op de bühne staat, verraadt de eerder opgedane ervaring in theaterland. Ondanks deze routine, miste Berit in de halve finale DE kans om één van de toeschouwers verbaal te corrigeren op een wijze die de jury graag had gezien en waar zij Berit zeer zeker toe in staat acht. De jury hoopt van harte dat Berit zich middels deze finale en de daaraan gekoppelde finalistentour, weer volop in de kijker speelt bij comedypubliek en theater mensen. Om vervolgens binnen afzienbare tijd weer vaker en avondvullend in de Nederlandse of Vlaamse theaters op te duiken. Met dat traject wen de jury Berit veel succes.

Juryrapport Cameretten
Berit speelt een energiek programma en gaat op een hele makkelijke manier met de zaal om. Ze toont hierbij aan over een bijzonder improvisatietalent te beschikken. Ze is adrem in haar antwoorden en geeft daardoor blijk van een soepele geest. Jammer genoeg haalt de constante publieksinteractie wel de vaart uit het programma. Berit heeft een grappige motoriek en neemt zichzelf op een prettige manier op de hak. De date met de lange man zie je voor je, wat getuigt van een groot beeldend vermogen.

Berit was finalist van Humo’s Comedy Cup in 2017 en toerde daarmee door België. Naast vele optreden in clubs en theaters staat ze op diverse festivals als Paaspop en Lowlands (2017).

In december 2017 maakte Berit haar debuut bij VPRO's Hehobros.Downloads

Download hier een biografie en diverse persfoto's.

Speellijst

17 maart 2018 - Berit & Tim @ DOK6, Panningen

23 maart 2018 - Boiler Room @
MC Berit Companjen Kim Schuddeboom Tobi Kooiman Ari Koomen, TICKETS
24 maart 2018 - Tasty Comedy | MC Berit Companjen @ Scheveningen Pier, Den Haag

29 maart 2018 - Tasty Comedy @ Scheveningen Pier, Den Haag

30 maart 2018 - Courthouse Comedy @

31 maart 2018 - Tasty Comedy @ Scheveningen Pier, Den Haag

1 april 2018 - The Stand-Up Club Paaspop @ Paaspop Festival (Theatre), Schijndel

5 april 2018 - Badaboom Almere @

6 april 2018 - Stand up Comedy/Comedy café @ SIO Zwolle, Zwolle

7 april 2018 - Tasty Comedy | MC Berit Companjen @ Scheveningen Pier, Den Haag
MC Berit Companjen Daan van der Hoeven Vincent Geers Anuar
12 april 2018 - Cameretten @ 013, Tilburg

13 april 2018 - Tasty Comedy | MC Berit Companjen @ Scheveningen Pier, Den Haag
MC Berit Companjen Anuar Vincent Geers Edo Berger
14 april 2018 - Tasty Comedy | MC Berit Companjen @ Scheveningen Pier, Den Haag
MC Berit Companjen Anuar Daniel Ryan Spaulding Edo Berger
19 april 2018 - Cameretten @ Melkweg Oude Zaal, Amsterdam

20 april 2018 - Tasty Comedy @ Scheveningen Pier, Den Haag
MC Harry Glotzbach Berit Companjen Daan van der Hoeven Tim Hartog
22 april 2018 - Kijkduin Sunrise presentatie @

28 april 2018 - Tasty Comedy @ Scheveningen Pier, Den Haag
MC Harry Glotzbach Berit Companjen Tim Hartog Vincent Geers
3 mei 2018 - Theater Pepijn @

5 mei 2018 - Silent Comedy @

13 juni 2018 - Cameretten Comedy Night at Biergarten @

1 september 2018 - Uitfestival Den Haag @ Theater Dilligentia, Den Haag

2 september 2018 - Uitfestival Den Haag @ Theater Dilligentia, Den Haag

Boekingsformulier